sábado, 20 de junio de 2020

USOC llama a una huelga general sanitaria

https://diaritreball.cat/usoc-crida-a-una-vaga-general-sanitaria-contra-la-gratificacio-per-la-covid-19/

USOC crida a una vaga general sanitària contra la gratificació per la Covid-19


La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) ha convocat una jornada de vaga pel sector sanitari el dia 7 de juliol, amb l’objectiu de protestar
contra la bonificació que el Departament de Salut ha anunciat pels professionals de la salut que han estat a primera línia durant la pandèmia del coronavirus.
Tan bon punt es va conèixer el sistema escollit per Salut per gratificar els facultatius, que diferencia segons la presencialitat i segons la categoria professional, els col·lectius sindicals i plataformes sanitàries hi han mostrat el seu rebuig, en considerar-la insuficient i classista. A més, deixa de banda altres branques del treball relacionades amb el funcionament sanitari, com és el cas del personal de neteja o d’ambulàncies.
Per aquests motius i després de la publicació del decret llei que en regula els llindars i quanties, la USOC convoca una vaga general al sector de la sanitat perquè “no hi ha treballadors de primera i de segona, la sanitat funciona per equips de treball on totes som importants i imprescindibles”. Amb l’aturada USOC vol  “demostrar a uns polítics mediocres la unitat de totes i cadascun dels professionals de la nostra sanitat, sense diferències de categories professionals” .
El comunicat del sindicat afegeix que “el reconeixement de la feina per igual és de justícia” i que “posar preu a la vida dels seus professionals sanitaris depenent de la seva categoria professional és d’autèntica baixesa moral”. Qualifiquen els barems escollits com “injustos, classistes i sectaris”.
La resta de sindicats encara no s’han posicionat respecte de crida a la vaga. Tampoc Metges de Catalunya, sindicat majoritari en l’àmbit de la medicina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario