miércoles, 27 de mayo de 2020

PRIMAVERA SANITARIA: en LLUITA

http://www.mareablanca.cat/per-una-primaverasanitaria-sanitariesenlluita/



Per una #PrimaveraSanitària   #SanitàriesEnLluita

Treballadores i treballadors de la sanitat convoquen concentracions tots els dimecres, respectant totes les mesures de seguretat, a centres sanitaris d’arreu del territori, per a reclamar millores en el nostre sistema public de salut.

La Pandèmia del Covid19 ha demostrat que el nostre privatitzat model sanitari necessita canvis profunds i un finançament molt més potent. Som la sanitat més privatitzada de tot el Regne d’Espanya (un 25 per cent del pressupost destinat a la sanitat va a parar a entitats privades. ) i amb les pitjors xifres en llistes d’espera. Estem molt per sota de la mitjana europea respecte a inversió en sanitat, molt per sota quant a nombre d’infermeres per cada mil habitants, en nombre de llits, en nombre de llits d’UCI…S’han arribat a perdre més de 2000 treballadores i més de 1000 llits per le retallades .A Catalunya falten unes 17000 infermeres i un bon nombre de metges de família. 5,7 infermeres per cada 1000 habitants, respecte les 8,5 de mitjana de la Unió Europea. La paralització que ha provocat la pandèmia no ha fet més que agreujar la situació . I a més tornem a veure com la privada torna a fer negoci a costa de la nostra salut. La Generalitat pagarà  47,7 milions d’euros a la sanitat privada pel coronavirus.


Aquesta crisi ha posat de manifest totes aquestes deficiències, provocant que siguem el país que major número de personal sanitari ha resultat infectat, degut principalment, a l’enorme escassetat d’equips de protecció.
Fa uns dies dèiem: No és moment de queixes. És moment de donar-ho tot, perquè la situació és extrema. Però ja hem dit prou! Els aplaudiments hipòcrites dels nostres governants que no tradueixen en quelcom concret quan tenen oportunitat han fet esclatar la #PrimaveraSanitària
Volem equips de protecció individual adequats, per totes les treballadores. No val que els protocols d’actuació canviïn en funció de la disponibilitat o no, d’EPIs.  És obligació de l’Administracio vetllar per la salut de les seves treballadores i ciutadanes. 

Tant a Espanya com a Catalunya hi ha un abús en la contractació temporal de sanitàries que fa por. Cal estabilitzar plantilles i acabar amb la contractació de jornades parcials. Reclamem més i millor contractació. Prou abús de temporalitat. Una plantilla estable i sense contractes parcials garanteix una millor qualitat assitencial. Més propera i eficaç. Més personal sanitari redueix la iatrogènia i la mortalitat.
Tots els serveis, des del transport sanitari, fins a les residències, passant per la salut mental, han de ser de gestió titularitat i provisió 100% públiques. Cal fer front als Determinants Socials de la Salut. 
Cal apostar per la prevenció, enfortint l’atenció primària i comunitària. És necessari que aquestes siguin protagonistes del Sistema. Salubrisme o barbàrie!
Volem recuperar el nostre 5% i totes les millores socials que ens van ser sostretes, cobrament íntegre de totes les pagues i de les DPOs. Honorable Vicepresident Pere Aragonés : NO, NO hem recuperat el 5%


Per tot això  convoquem concentracions tots els dimecres, respectant totes les mesures de seguretat, a centres sanitaris d’arreu del territori, per a reclamar millores en el nostre sistema public de salut.
#PrimaveraSanitària #SanitàriesEnLluita








No hay comentarios:

Publicar un comentario