sábado, 9 de mayo de 2020

Marea Blanca acusa a Salut por no movilizar recursos para tests

http://www.mareablanca.cat/la-marea-blanca-de-ponent-i-pirineus-denuncia-la-gestio-del-govern-sobre-els-tests-covid19/

La Marea Blanca de Ponent i Pirineus denuncia la gestió del Govern sobre els tests #COVID19

” Perquè mentre Esquerra i Junts Per Cat fan grans anuncis a premsa, a nosaltres ens hi va la vida!”

Per a la Marea Blanca de Ponent i Pirineus La falta de tests #COVID19 a Lleida  està costant vides i exigeixen per tant solucions al Govern de la Generalitat  ja que  hi tenen aturades tres  màquines PCR que permetrien fer 250 tests al dia  que  pertanyem als 
 serveis de genòmica i proteòmica de l’Universitat de Lleida i al   d’anatomia patològica de l’Hospital Arnau de Vilanova i només funciona una màquina en tota la província.
La borsa d’unvestigadors voluntaria no ha estat activada  i el pla de cribatge massiu , Programa Orfeu, ha fracassat. Malgrat això Salut  ha contractat laboratoris privats lleidatans per fer tests i ja ha pagat     1,6 milions d’euros  a tot Catalunya  i s’impedeix als Centres d’atenció primària fer tests .
Malgrat haver entrat en Fase 1 alguns CAP de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran  encara NO han rebut els materials necessaris. Es el cas dels CAP’s  de  Sort ,  Oliana, La Seu d’Urgell i Puigcerdà. Els han rebut per contra a    Vielha, La Pobla i  Tremp .
Afirmen que durant setmanes,  el Departament de Salut   no  ha permés  prendre mostres per a PCR als CAP de Ponent, adiferència d’altres comunitats, i per tant ha privat a  a l’Atenció primària d’unes actuacions d’identificació i diagnòstic que aquesta hauria de coordinar  ja que és en l’entorn comunitari on es contrau i difon la infecció, i ara ho fa tard, parcialment, i sense recursos.  
Segueixen denunciant que, després de  dos mesos i mig de propagació de l’epidèmia, no s’estan realitzant els tests PCR ni les proves serològiques necessaris a tot el personal sanitari i sociosanitari.
Aquí podeu llegir el comunicat íntegre de la Marea Blanca de Poneni i Pirineus

No hay comentarios:

Publicar un comentario